Науковий студентський гурток "Світ товарознавства"
 
      
     
На засіданнях наукового  гуртка студенти займаються пошуково-аналітичною та дослідницькою роботою:  виступають з доповідями на цікаві теми, визначають органолептичні та  фізико-хімічні показники конкретних продуктів, розробляють балову шкалу  оцінювання якості цих продуктів і проводять дегустаційну балову оцінку їх  якості, заповнюють дегустаційні листи і встановлюють відповідність  досліджуваних показників вимогам стандартів.
 Керівник: Горячова Олена Олександрівна, к.т.н., доцент
 Кількість  студентів: 32
Звіт роботи наукового  студентського гуртка «Світ товарознавства» за 2022-2023 навчальний рік
Завантажити звіт
План роботи наукового  студентського гуртка «Світ товарознавства» за 2023-2024 навчальний рік
Завантажити план

На старших курсах студенти  активно залучаються до роботи над науково-дослідними темами кафедри. Результати  наукової роботи знаходять своє відображення у наукових публікаціях, статтях та  тезах доповідей, а також приймають участь у заходах з винахідницької та  раціоналізаторської діяльності. За результатами науково-дослідної роботи  студентів нагороджують грамотами та дипломами переможців.
ТЕМАТИКА
  
  науково-дослідної роботи студентів
Товарознавство зерноборошняних товарів
  - Асортимент  та якість пшеничного борошна.
- Характеристика  асортименту і оцінка якості хліба.
- Вивчення  асортименту і контроль якості хлібобулочних виробів, що реалізуються в торговій  мережі м. …………
- Асортимент  та оцінка якості хлібобулочних виробів з пониженою вологістю.
- Вивчення  асортименту хлібобулочних виробів для спеціального дієтичного споживання.
- Асортимент  та оцінка якості макаронних виробів.
- Асортимент  і оцінка якості трубчастих макаронних виробів.
- Асортимент  та якість крупи гречаної.
- Вивчення  асортименту та оцінка якості круп, що швидко розварюються.
- Вивчення асортименту та оцінка якості пшоняної крупи.
Товарознавство свіжих плодів та овочів і
    продукти їх переробки
  - Фактори  формування асортименту та якість швидкозаморожених ягід
- Формування  асортименту та оцінка якості швидкозаморожених овочів
-  Структура  асортименту та якість овочевих консервів
-  Споживна  цінність, асортимент і якість купажованих плодово-овочевих соків
- Формування  асортименту, оцінка якості купажованих плодово-ягідних соків
- Формування  асортименту, споживних властивостей та оцінка якості цитрусових плодів.
- Структура  асортименту та якість горіхоплідних
- Формування  асортименту та оцінка якості грибів маринованих.
- Фактори  формування асортименту та якість малопоширених плодів.
- Споживна цінність, асортимент і якість смузі,  що  реалізуються в роздрібній торговельній мережі.
Товарознавство крохмалю, цукру, меду і кондитерських виробів
  - Структура  асортименту та якість цукру-рафінаду, що реалізується в роздрібній торговельній  мережі
- Особливості  асортименту та якість драже
- Аналіз  асортименту та якість пастили
- Споживні  властивості, асортимент та якість зефіру.
- Порівняльна  характеристика асортименту та якості халви, , що реалізується в роздрібній  торговельній мережі
- Формування  асортименту і якість порошку какао.
- Якість,  характеристика асортименту ірису
- Споживна  цінність, асортимент і якість тортів, що реалізуються в роздрібній торговельній  мережі
- Характеристика  асортименту і контроль якості тістечок.
- Асортимент та якість дієтичних кондитерських виробів.
Товарознавство смакових товарів 
  - Порівняльна  характеристика асортименту та якості чорного та зеленого байхових чаїв.
- Дослідження  асортименту та якості пива, що реалізується в м. …………
- Асортимент  та якість десертних виноградних вин, що реалізуються в магазинах м.
- Асортимент  та якість кріплених виноградних вин
- Формування  асортименту та якість горілки, що реалізується в м. …………
- Формування  споживних властивостей та якість вітчизняних купажованих плодово-овочевих  соків.
- Асортимент  та якість лікерів.
- Порівняльна  характеристика асортименту та якість ігристих вин.
- Структура  асортименту та оцінка якості столових виноградних вин.
- Формування асортименту та якість коньяку,  що реалізується в торговельній мережі м. …………
Товарознавство молока і молочних товарів
  - Асортимент  та якість молока в роздрібній торгівлі м. …………
- Якість  та асортимент кефіру в роздрібній торгівлі.
- Асортимент  та формування якості твердих сичугових сирів
- Якість,  асортимент і організація торгівлі кисломолочними сирами і сирковими виробами,  що реалізуються в роздрібній  торгівлі м. ……………
- Контроль  якості, асортимент сметани, що реалізується в торговій мережі м. ……………
- Визначення  якості та асортимент основних видів морозива, що реалізуються в роздрібній  торгівлі м. Полтави.
- Якість  та асортимент вершкового масла, що реалізується в роздрібній торгівлі м.  Полтави.
- Контроль  якості та асортимент молочних консервів в роздрібній торгівлі ……………
- Якість  та асортимент йогуртів в роздрібній торгівлі м. ……………
- Формування асортименту та якість спреду,  що реалізується в м. …………
Товарознавство харчових жирів
  - Формування  ринку, якості та асортимент олії рафінованої в роздрібній торгівлі.
- Формування  ринку, асортимент та контроль якості столових маргаринів в роздрібній торгівлі.
- Формування  якості, асортименту та ринок столових майонезів, що реалізуються в роздрібній  торгівлі.
- Ринок,  асортимент та якість майонезів з прянощами, що реалізуються в роздрібній  торгівлі.
- Ринок,  асортимент та якість яловичого топленого жиру, що реалізується в роздрібній  торгівлі.
- Ринок, асортимент та якість свинячого топленого жиру,  що реалізується в роздрібній торгівлі.
Товарознавство м’яса та м’ясних виробів 
  - Харчова  цінність та споживні властивості м’ясо-рослинних консервів, які реалізуються в  магазинах м. Полтави
- Асортимент  та визначення якості напівкопчених ковбас на прикладі магазину Полтавського  м’ясокомбінату.
- Товарознавча  характеристика м’ясних консервів та дослідження їх якості.
- Асортимент  та оцінка якості м’ясних копченостей на прикладі магазину ………
- Характеристика    асортименту та споживних властивостей м’яса свинини і яловичини.
- Порівняльна  характеристика варено-копчених копчених ковбас одного асортименту, але різних  виробників
- Асортимент  та оцінка якості сирокопчених ковбас, які реалізуються в роздрібній  торговельній мережі м. ……………
- Якість   варених ковбасних виробів, які реалізуються в торговельній мережі м. Полтави
- Асортимент  та оцінка якості м’ясних копченостей з м’яса птиці, які реалізуються магазином  ……………
- Асортимент та оцінка якості нових ковбасних виробів  Салтівського м’ясокомбінату.
Товарознавство рибних товарів
  - Формування  асортименту і якість мороженої риби і охолодженої риби.
- Дослідження  асортименту і рівень якості солоної риби.
- Дослідження  асортименту і рівень якості рибних пресервів.
- Асортимент,  якість і конкурентоспроможність риби гарячого копчення.
- Формування  якості та асортимент сушених і в’ялених рибних товарів.
- Фактори  формування споживчих властивостей, асортимент і якість натуральних рибних  консервів.
- Споживні  властивості і якість рибних напівфабрикатів з водної нерибної сировини
- Дослідження  асортименту і рівень якості рибних паштетів та пасти
- Фактори  формування споживчих властивостей, асортимент і якість рибних консервів в  томатному соусі.
- Споживні властивості і якість продукції з водної  нерибної сировини (ракоподібні)
 
      
     